Eredeti vagy hamisítvány? Így tudod eldönteni ⋆ USAStock

A hamisított holmik piaca a virágkorát éli. A rossz minőség és a rövid élettartam ellenére, sokan még mindig az olcsó, utánzat ruhadarabok, táskák vagy napszemüvegek mellett teszik le a voksukat. Hogy te még véletlen se ess egy ócska másolat csapdájába, összeszedtük hogyan tudod megkülönböztetni, mi az ami arany, és mi az ami csak fénylik…

 

1. Márkajelzés

Bizonyosodj meg róla, hogy a logó tökéletes és minden apró hibától mentes. Az eredetiség megállapítása érdekében javasoljuk, hogy az összes márkajelzést jól vizsgáld meg a terméken: egy eredeti cipzáron vagy cipőtalpon feltűntetik a márkanevet, mégpedig általában vésett, nem pedig pecsételt vagy ragasztott formában.

 

 

2. Anyag

Sok márka ma már a “vegán” bőr elkötelezett képviselője, míg a klasszikus divatházak a valódi bőrre esküsznek. Több minden is segítségedre lehet a műbőr vs. bőr csata elbírálásban: ilyen például az áru finom bőr illata a mesterségessel szemben, vagy a természetesen tökéletlen mintázat a szabályos pórus-mintázattal ellentétben.

 

 

3. Megmunkálás

Az áru eredetiségéről az egyik legtöbbet talán az olyan apró részletek árulnak el, mint a varrás. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt ellenőrizd a varrást a szegélyek, címkék és zsebek mentén: a varrásnak mindenképpen egyenesnek, egyenlő hosszúnak és foszlánymentesnek kell lennie. A designer holmik általában több öltést tartalmaznak ugyanazon a szakaszon mint lemásolt társaik.

 

 

4. Dokumentáció

Designer áru vásárlása esetén az eladó többféleképpen is igyekszik biztosítani az áru eredetiségéről. Nagy figyelem kerül nem csak az árura, hanem annak csomagolására is, ami általában magasminőségű, többréteges és márkázott dobozban és porvédő huzatban érkezik új tulajdonosához. Ha rendelésed műanyag zacskóban és mindenfajta dokumentáció nélkül kerül hozzád, az mindenképpen gyanakvásra ad okot!

 

 

Forrás: lifehack.org, moneycrashers.com