4 esküvőtípus és amit viselned illik ⋆ USAStock

Egy-egy esküvőmeghívó láttán mindig eltölt bennünket az a bizonyos boldogsággal vegyített izgatottság: örülünk más örömének, esetleg saját nagy napunk jut az eszünkbe.

Aztán általában a harmadik, negyedik érzéssel érkezik egy kevésbé kellemes kérdés is: de mit vegyünk fel? Ráadásul, most nem elég arra gondolnunk, hogy saját magunk jól érezzük magunkat az adott ruhában – ami már egy nehéz feladat – hanem ezúttal meg kell felelnünk az esküvő témájának, a menyasszony ízlésének, és nem utolsó sorban az etikettnek is. Hogy könnyebb legyen a ruhaválasztás, összeszedtük, miben illik megjelenned a különböző tematikájú esküvőkön!

1. Hippi esküvő

A szabadság és fiatalság jegyében a hippi esküvőket a természetben tartják, rengeteg különböző virággal, lampionnal és kézzel készített bohém díszítéssel, ahol a menyasszony általában egy egyszerű, lenge, lágy esésű ruhát hord, amit csipkével, gyöngyökkel vagy virágokkal hímeznek ki. Akkor se tátsd a szád, ha fején virágkoszorút visel, vagy mezítláb vonul be a szertartásra!

Milyen ruhával készülj egy hippi esküvőre? Az elegáns, rád szabott kosztümünket mindenképpen hagyd ezúttal a szekrényben. Válassz te is könnyű anyagokat és lenge szabást, jöhetnek a színek is – akár a lágy pasztellek vagy az élénkebbek. Nem kell a mintákkal sem spórolnod, az esküvő témájához tökéletesen illik!

 

Ruhatippjeink:

2. Vintage esküvő

A vintage a virágkorát éli, jelentése “régi, elmúlt korokból való”, az ilyen esküvő a századforduló és a ‘20-as évek világát kelti életre. Fényűző és pompás, mégis elegáns és kifinomult. Bármilyen irányzattal kombinálhatjuk, lehet elegáns- vintage, rusztikus vintage, naturális, bohó, klasszikus, art deco, illetve megtoldhatjuk francia, amerikai rock and roll és magyar stílusjegyekkel is.

Egy vitage esküvőn dekorációként antik vagy régies tárgyakat látunk, és sűrűn előfordulnak például porcelánvázák, rézből készült kiegészítők és a fonott kosarak. Ami a menyasszonyt illeti, megjelenésében a századelő divatját idézi csipkével díszített selyem- vagy sifonruhában, antik ékszerekkel kiegészítve.

Egy ilyen szertartásra érdemes otthon hagyni a jersey ruhákat, szemezgessünk inkább az egyszerre bájos és sikkes darabok közül. Válasszunk feltűnő, merevtartású A-vonalú szoknyát, derék övvel, de jöhet a csipke és a pasztellszínek is! A Gatsby-stílust hozzák vissza az olyan fényes anyagok, mint a szatén és selyem, illetve az arany és ezüst árnyalatok. Tipp: dobd fel a szetted egy tollas fejpánttal!

Ruhatippjeink:

3. Hagyományos esküvő

Hagyományos esküvő esetén az ifjú pár inkább a tradíciókhoz ragaszkodik és templomiesküvőt tart. Az esemény
jellemzője lehet a fényűzés csakúgy mint az egyszerűség. A tematikától független esküvőkön általában a megszokott fehér színek dominálnak, amit az ara ízlése szerint párosíthatnak egy kiegészítő színnel, mint például az arany vagy a lila. A menyasszony hagyományos, uszályos és fátylas ruhát visel, amit drágaköves ékszerekkel díszít.

Itt az idő legelegánsabb ruhádhoz! Bármilyen fazonú is legyen, a cél, hogy kiemelje az esemény fontosságát. Nem kell sajnálnod a feltűnő ékszereket sem, ezúttal ügyelj oda a finom részletekre is!

Ruhatippjeink:

4. Modern esküvő

A modern vagy minimalista esküvőt a letisztultság és az egyszerűség jellemzi. A kevesebb néha több jegyében, a fehér szín dominál és az indusztriális puritánság a jellemző, amit az apró részletek szelídítenek meg. Ez nem azt jelenti, hogy a szervezők nem adnak a díszítésre, csupán mellőznek mindenféle feleslegességet: a menyasszony egyszerű vonalvezetésű ruhát visel és minden kiegészítőjét a modern elegancia teszi elbűvölővé.

Ruhaválasztáskor próbálj te is a letisztultságra törekedni, kerülj mindenféle giccset, mint például a masni vagy a fodor. A neutrális és földszínek jó kiinduló alap lehet, amit könnyen feldobhatsz pár egyszerű kiegészítővel. Nyugodtan húzz nadrágkosztümöt, csak arra ügyelj, hogy ne fehér legyen!

Ruhatippjeink:

Forrás: brides.com, tematikuseskuvok.hu
Képek: Pinterest

Kövess minket
Instagramon